Založ si blog

V Ružinove majú kandidáta, ktorý nestihne ohlásiť kandidatúru

Všade sa rozbieha volebný boj a predvolebná horúčka sa dostáva k svojmu vrcholu. Kandidáti na starostov a primátorov začínajú svoje nudné preslovy o tom, ako im záleží na ich vieske, mestskej časti či meste. Ľudia reagujú rôzne. Niektorí úprimne hľadajú, niektorí sú rezistentní, niektorí púšťajú jedným uchom dnu a druhým von.

Zaujímavý je aj pohľad kandidáta. Musíte nabrať odvahu. Postaviť sa pred susedov a presviedčať ich svojou víziou, ktorá, ale málokoho zaujíma, Dôležité je byť in. Presvedčivý a s čo najlepšou minulosťou. Samozrejme potrebujete načasovať ohlásenie kampane, aby to v návale informácii aspoň trochu zarezonovalo.

No a tu je problém. V Ružinove majú kandidáta, ktorý zrejme nestihne ohlásiť kandidatúru.

Potrebujete niekoľko voľných dní, aby nič bombastické nebolo v médiách, čo Vás prehluší no a samozrejme, aby sa o Vás aspoň trošičku písalo.

A o Vás sa aj píše.

Najskôr v súvislosti s tým aký je Váš politický príbeh, ktorý z vrcholu ide strmhlav dolu. Ste štátny tajomník a člen jednej z najsilnejších politických strán. No zrazu štátnym tajomníkom nie ste, lebo…. Z úspešnej strany ste v nejakom subjekte, ktorému ani sám neveríte  a prudko pod hranicou zvoliteľnosti. Nuž mala komunálna politika sa javí byť bezpečným  prístavom pre tých čo skončili vo veľkej politike. A to zrovna nie je pozitívne písanie o Vás.

Potom o Vás píšu, ako o bojovníkovi za významnú investíciu. To je presne to, čo desí každého človeka v Bratislave. Megalomanská výstavba, čosi ako vyšší princíp, výmenou za vybudovanú električku do Ružinova. Správne. Tí bystrejší pochopili, že pri brutálnej (ťažko vôbec predstaviteľnej) výstavbe, spomenutá električka nie je výhoda a bonus, ale celkom obyčajná potreba a nutnosť.

Nie, to neznie ako vhodný termín na ohlásenie kandidatúry. Nuž čakáte ďalej.

Následne teda začnete sadiť stromčeky a hrať sa na aktivistu polroka pred voľbami. Keď už sa zdá, že by mohol prísť Váš čas, tak niekto vytiahne petíciu proti hazardu. Tú petíciu, čo sa na magistráte stratila časť hárkov a tú petíciu, ktorá mala vyše 130 000 podpisov. Ono sa ťažko ľuďom vysvetľuje, že oni síce nechcú hazard, ale vy ste hlasoval aj tak inak. Ozaj v tomto máte dvojnásobne zlyhanie, lebo o petícii sa rokovalo 2x a ani raz ste nevypočuli hlas občanov. Hlavou múr neprerazíte, treba čakať ďalej.

Opäť svitne svetielko nádeje a je pár voľných dní. Nič. Kandidatúru ohlásil protikandidát.

Počkáte opäť pár dní. Čo čert nechcel v Ružinove vyrastie obrovský megabord. Toto už nie je možné, to už musí byť spiknutie celého sveta proti Vám. Až do momentu, kedy sa na verejnosti neobjaví Váš boj za bilbordy a reklamný smog z parlamentných čias. Z čias keď ste boli ešte ako tak úspešný a z čias keď ste boli ešte aspoň trochu prijateľní.

Samozrejme vonku rezonuje sústavný tlak o tom, že máte pár divných  kamarátov, kolegov a ľudí vo svojom okolí, ktorý Vám dôveryhodnosť nepridajú.

To sa potom ťažko ohlasuje kandidatúra.

Ak to takto pôjde ďalej máte len dve možnosti:

  1. Neohlásiť kandidatúru vôbec
  2. ohlásiť kandidatúru niekde v polovici novembra, teda  po voľbách…

Pamätajte na príbeh človeka, ktorý skrachoval vo veľkej politike, na bojovníka za developerské projekty, na hrdinu hazardnej logy, na človeka, ktorý už nemá čo ponúknuť, no chce byť starostom. Kandidatúru ohlási v najbližšom čase!

Po tom, čo Martin Chren zneužil na volebnú kampaň Deň detí, politiku ťahá aj na akademickú pôdu!

27.06.2018

Dnes máme plný Facebook toho, že včera prebehla diskusia o parkovaní na pôde Paneurópskej vysokej školy. Všetko by bolo v poriadku, ak by ju neorganizoval Martin Chren, ktorý sa v pozvánke označil za kandidáta na starostu nás Ružinovčanov. Problém je v tom, že politika by sa na akademickú pôdu ťahať nemala. A ak sa kandidát “nás Ružinovčanov” neštíti ťahať [...]

Martin Chren a jeho rybníkovo!

07.06.2018

Ružinov sa včera stal krajinou rybníkov. Pre niekoho veľký zážitok, pre niekoho nepríjemná skúsenosť, pre niekoho príležitosť na predvolebnú kampaň. Príčinou boli kanálové vpuste. Na cestách prvej a druhej triedy patria mestu, na cestách tretej a štvrtej triedy, patria Ružinovu. O približne štyristo ružinovských vpustí sa stará podnik verejnoprospešných služieb. [...]

Zneužíva Martin Chren na politickú kampaň deti?

04.06.2018

Zákon chráni deti a mládež tak, že zakázal politickú kampaň na školách. No vynaliezavý politici hľadajú cestu, ako sa cez deti dostať na rodičov. A tak vymýšľajú aktivity, na ktoré ťahajú celé rodiny. Pochopím ešte, keď niekto pravidelne organizuje nejakú aktivitu a rozhodne sa kandidovať, tak ju nezruší. Ale keď Martin Chren oznámi, že ide kandidovať na starostu [...]

Kuba

Rusko verbuje do armády stovky Kubáncov, láka ich na vysoké platy a ruské pasy

05.05.2024 14:30

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa údajne pripojili k ruským ozbrojeným silám stovky Kubáncov, vyplýva z uniknutých dokumentov.

Ukrajina SR ČR Čaputová Pavel Návšteva

Prezidentka sa chystá na sklonku svojho mandátu navštíviť Ukrajinu

05.05.2024 14:00

Naznačila, že návšteva by mala obsahovať stretnutia s ukrajinským prezidentom, predsedom vlády a parlamentu.

USA, Ukrajina, tanky, Abrams, vojna

Tisíce vojakov zabíja rakovina. Môžu za to zbrane s ochudobneným uránom?

05.05.2024 14:00

Ochudobnený urán, ktorý je zložkou protitankových striel, u vojakov údajne spôsobuje nádorové ochorenia. Sporná munícia sa pritom stále využíva - aj vo vojne na Ukrajine.

al-Džazíra

Netanjahuova vláda schválila ukončenie činnosti televízie Al-Džazíra v Izraeli

05.05.2024 12:54, aktualizované: 13:18

Zatiaľ nie je jasné, kedy zákaz nadobudne platnosť a či je trvalý alebo dočasný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 20535x
Priemerná čítanosť článkov: 4107x

Autor blogu

Kategórie