V Ružinove majú kandidáta, ktorý nestihne ohlásiť kandidatúru

21. mája 2018, cyrilko, Nezaradené

Všade sa rozbieha volebný boj a predvolebná horúčka sa dostáva k svojmu vrcholu. Kandidáti na starostov a primátorov začínajú svoje nudné preslovy o tom, ako im záleží na ich vieske, mestskej časti či meste. Ľudia reagujú rôzne. Niektorí úprimne hľadajú, niektorí sú rezistentní, niektorí púšťajú jedným uchom dnu a druhým von.

Zaujímavý je aj pohľad kandidáta. Musíte nabrať odvahu. Postaviť sa pred susedov a presviedčať ich svojou víziou, ktorá, ale málokoho zaujíma, Dôležité je byť in. Presvedčivý a s čo najlepšou minulosťou. Samozrejme potrebujete načasovať ohlásenie kampane, aby to v návale informácii aspoň trochu zarezonovalo.

No a tu je problém. V Ružinove majú kandidáta, ktorý zrejme nestihne ohlásiť kandidatúru.

Potrebujete niekoľko voľných dní, aby nič bombastické nebolo v médiách, čo Vás prehluší no a samozrejme, aby sa o Vás aspoň trošičku písalo.

A o Vás sa aj píše.

Najskôr v súvislosti s tým aký je Váš politický príbeh, ktorý z vrcholu ide strmhlav dolu. Ste štátny tajomník a člen jednej z najsilnejších politických strán. No zrazu štátnym tajomníkom nie ste, lebo…. Z úspešnej strany ste v nejakom subjekte, ktorému ani sám neveríte  a prudko pod hranicou zvoliteľnosti. Nuž mala komunálna politika sa javí byť bezpečným  prístavom pre tých čo skončili vo veľkej politike. A to zrovna nie je pozitívne písanie o Vás.

Potom o Vás píšu, ako o bojovníkovi za významnú investíciu. To je presne to, čo desí každého človeka v Bratislave. Megalomanská výstavba, čosi ako vyšší princíp, výmenou za vybudovanú električku do Ružinova. Správne. Tí bystrejší pochopili, že pri brutálnej (ťažko vôbec predstaviteľnej) výstavbe, spomenutá električka nie je výhoda a bonus, ale celkom obyčajná potreba a nutnosť.

Nie, to neznie ako vhodný termín na ohlásenie kandidatúry. Nuž čakáte ďalej.

Následne teda začnete sadiť stromčeky a hrať sa na aktivistu polroka pred voľbami. Keď už sa zdá, že by mohol prísť Váš čas, tak niekto vytiahne petíciu proti hazardu. Tú petíciu, čo sa na magistráte stratila časť hárkov a tú petíciu, ktorá mala vyše 130 000 podpisov. Ono sa ťažko ľuďom vysvetľuje, že oni síce nechcú hazard, ale vy ste hlasoval aj tak inak. Ozaj v tomto máte dvojnásobne zlyhanie, lebo o petícii sa rokovalo 2x a ani raz ste nevypočuli hlas občanov. Hlavou múr neprerazíte, treba čakať ďalej.

Opäť svitne svetielko nádeje a je pár voľných dní. Nič. Kandidatúru ohlásil protikandidát.

Počkáte opäť pár dní. Čo čert nechcel v Ružinove vyrastie obrovský megabord. Toto už nie je možné, to už musí byť spiknutie celého sveta proti Vám. Až do momentu, kedy sa na verejnosti neobjaví Váš boj za bilbordy a reklamný smog z parlamentných čias. Z čias keď ste boli ešte ako tak úspešný a z čias keď ste boli ešte aspoň trochu prijateľní.

Samozrejme vonku rezonuje sústavný tlak o tom, že máte pár divných  kamarátov, kolegov a ľudí vo svojom okolí, ktorý Vám dôveryhodnosť nepridajú.

To sa potom ťažko ohlasuje kandidatúra.

Ak to takto pôjde ďalej máte len dve možnosti:

  1. Neohlásiť kandidatúru vôbec
  2. ohlásiť kandidatúru niekde v polovici novembra, teda  po voľbách…

Pamätajte na príbeh človeka, ktorý skrachoval vo veľkej politike, na bojovníka za developerské projekty, na hrdinu hazardnej logy, na človeka, ktorý už nemá čo ponúknuť, no chce byť starostom. Kandidatúru ohlási v najbližšom čase!